HSP Summer School

Een tweedaagse voor hoogsensitieve volwassenen
 “Hoe om te gaan met mijn Hoogsensitiviteit?”
Woensdag 6 juli 2022 en Donderdag 7 juli 2022 telkens van 9.30 uur tot 17 uur

  • PRIJS: 220 euro

  • WAAR: Zolder van Natuurpunt, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

  • MEEBRENGEN: Lunchpakket.

  • INSCHRIJVEN:

      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We gaan actief aan de slag met onze ervaringen, met ieder zijn verhaal. We gaan op zoek naar wat ons beperkt in ons leven mbt onze hoogsensitiviteit. Waar hebben we last van, wat loopt moeilijk. Maar tegelijkertijd gaan we op zoek naar wat onze kwaliteiten zijn en hoe we die positief kunnen inzetten in ons leven. We gaan theorie omzetten in praktijk. Je krijgt boekentips. Je krijgt huiswerkopdrachtjes. Ik informeer je over de nieuwe strekkingen ivm hoogsensitiviteit, je krijgt handvaten (Dit is eigenlijk de 4 delige workshops die bij mij thuis doorgaan.)
Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of je hoogsensitief bent of niet. Maar wees gerust, de meeste deelnemers zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Maar alles wat je aangereikt krijgt, is voor iedereen een opsteker. Je zal vooral goed geïnformeerd worden over wat hoogsensitiviteit is en je gaat ook een heleboel tips krijgen die vooral gaan over zelfzorg en de houding vanuit de self-compassion. Zeg nu zelf … dat kan nooit slecht zijn ;-)

Ben je ouder van een hoogsensitief kind en zit je soms met je handen in het haar? Of je bent er bijna zeker van dat 1 of meerdere van jullie kinderen hoogsensitief zouden zijn en je wil graag jullie kennis vergroten. Je wil graag handvaten krijgen over hoe om te gaan met jouw kind thuis en buitenshuis ivm zijn of haar hoogsensitiviteit? Wel, dan kunnen deze workshops ook voor jou een mooie opsteker zijn om meer te weten te komen over de toch wel andere aanpak van hoogsensitieve kinderen en jongeren in jullie gezin!
Of werk jij in de zorg? Met kinderen, jongeren of volwassenen? Of werk jij in het onderwijs met kleuters, lagere schoolkinderen of jongeren/ jong volwassenen? Daarom ook deze Summer School. Geen gedoe met verlof aan te vragen of budgetten in te dienen op school. Speciaal voor jullie nu de workshops in de zomer. Opdat ook jullie er kunnen bij zijn!
De workshop zal een meerwaarde zijn voor jullie team! Namelijk: "Hoe kan ik anders kijken naar de doelgroep waar ik mee werk? Wat heeft een hoogsensitief kind in de klas vooral nodig? Hoe kan ik "probleemgedrag" anders leren begrijpen vanuit hoogsensitiviteit? Hoe ga ik het gesprek met (hoogsensitieve) ouders aan? Hoe leg ik hen uit wat ik zie of ervaar? Hoe kan ik met mijn team gaan spreken over wat hoogsensitiviteit kan betekenen in onze leefgroep of klas, op school … of hoe kan ik zelf als hoogsensitieve leerkracht of zorgverlener overeind blijven en mijn bevlogenheid voor mijn job behouden?"
Spreek zeker met je teamverantwoordelijke over deze workshops en misschien kan je wel binnen jouw diensturen en met facturatie aan jouw organisatie ook deze workshops volgen. Ik zorg er samen met jou voor dat je nadien kan terugkoppelen naar jouw team.
Opgelet! Het is geen therapie. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Uiteraard gaan we wel stilstaan bij wat deze workshops met jou doet en is persoonlijke inbreng een must! Ieder komt met zijn verhaal en dat kan best wel heftig zijn. Uiteraard zullen we in groep afspraken maken over veiligheid en vertrouwen. Dat wat er besproken wordt in groep, blijft ook in de groep.Het groepje heeft vooral zijn nut als iedereen zijn inbreng kan en mag hebben, vanuit zijn leven. Maar wees gerust: Overprikkeling gegarandeerd na de workshop ;-)

Het groepje is instapbaar voor cliënten die wél reeds in therapie zijn of geweest zijn, maar evengoed voor mensen die niet op zoek zijn naar therapie, maar wel op zoek zijn naar tools. Het groepje is ook instapbaar voor mensen die mij persoonlijk kennen.
Ik werk ontzettend graag met hoogsensitieven. Hun verlangen naar dingen écht te willen begrijpen, hun vermogen om aan diepgaande verwerking te doen, de snelheid waarmee zij de aangeboden kennis onder de knie krijgen en het enthousiasme waarmee zij de theorie omzetten in de praktijk is een deugddoend proces. Ik geloof dan ook dat een psychotherapeutisch proces is niet steeds nodig is voor hen of dat dit soort workshop perfect kan naast een psychotherapeutisch proces. Ik merk ook dat sommige hoogsensitieve mensen op hun honger komen te zitten ivm het ontmoeten van gelijkgestemden. Die plek wil ik ook graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.
Je mailt me jouw gegevens door op en ik mail je de verdere gegevens ivm overschrijving:
Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook de workshops voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier (dat kan je terugvinden op de site van jouw mutualiteit).

Wat komt er aan bod?
Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is hooggevoeligheid? En het verschil tussen beiden. Millimetertheorie. Schrijfopdrachten. Ik en mijn talenten. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Omgaan met complimenten. De fanclub. De Orchidee. Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!" Portie zelfcompassie. Natuur, veel natuur. En nog veel meer ...
Wij voorzien lekker fruit en tussendoortjes, drankjes, water en dergelijke ...