HSP kampje, zonder overnachtingen, voor hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitief kinderkampje, zonder overnachting te Erps-Kwerps: vierdaagse voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar (dus kindjes die nu in het derde, vierde, vijfde of zesde leerjaar zitten).

Van dinsdag 4 juli tot en met vrijdag 7 juli 2023 
Iedere dag van 9.30 uur tot 16.30 uur.


(Opvang van 9 tot 17.30 uur)
Welkom voor hoogsensitieve kinderen van 8 tot 12 jaar.

  •  

     

    WAAR: Zolder van Natuurpunt, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

  • PRIJS: 250 euro

  • MEEBRENGEN: Lunchpakket. Yogamatje. Speelkledij. Laarzen.

  • INSCHRIJVEN: 

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het dagprogramma is op maat.  We wisselen de 4 dagen af tussen creatieve activiteiten, samenzijn, spelletjes en natuur. Want rondom ons ligt een prachtig natuurgebied met aansluitend een ruim speelveld.

Ik werk ontzettend graag met hoogsensitieve kinderen. Hun verlangen naar dingen écht te willen begrijpen, hun vermogen om aan diepgaande verwerking te doen, de snelheid waarmee zij de aangeboden kennis begrijpen en het enthousiasme waarmee zij alles omzetten naar het dagelijks leven is een deugddoend proces. Ik hou van hun wijsheid en hun vermogen om dieper na te denken, te filosoferen. Ik geloof dat psychotherapie voor hen ook niet steeds nodig is.

Maar evengoed, dit soort kampje kan ook perfect naast hun psychotherapeutisch proces.

Ik merk dat veel hoogsensitieve kinderen op hun honger komen te zitten ivm het ontmoeten van andere hoogsensitieve kinderen. Die plek wil ik hen ook graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.

Hier kunnen hoogsensitieve kinderen ervaringen uitwisselen en nieuwe vrienden maken in een veilige en warme sfeer. Ze kunnen hun talenten ontdekken, handige manieren leren om te ontprikkelen, groeien in zelfvertrouwen en veerkracht en zoveel meer. Tijdens het kampje zullen ze hun kennis vergroten over hoogsensitiviteit. En dit afgewisseld met hele fijne en originele spelletjes, knutselen en avonturen. Het wordt een kamp dat je kind ondersteunt in zijn persoonlijke groei.

Ideaal ook voor kinderen die deze zomer van het zesde leerjaar overgaan naar het eerste middelbaar. Deze overgang is zoveel nieuws en zoveel anders ... hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben het moeilijk met nieuwe ervaringen. Zij houden van zekerheid en voorspelbaarheid. Tijdens ons kampje staan we hier uitgebreid bij stil en gaan we hen proberen voor te bereiden op deze verandering en samen trucjes bedenken. Hoe doe je dat? Al dat nieuws ...

We leren hen op een zachte manier meer over hoogsensitiviteit én hoe daarmee om te gaan.

Via yoga nidra, mindfulness, meditatie, creativiteit en veeeeeeel natuur.

Het kampje is speciaal voor hoogsensitieve kinderen tussen de leeftijd van 9 en 12 jaar en voor wie het graag wat rustiger heeft.

Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of de kinderen hoogsensitief zijn. Wees gerust, de meeste hoogsensitieven zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Maar alles wat je aangereikt krijgt, is eigenlijk voor iedereen een opsteker.

Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook de workshops voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier.

Wij voorzien een verzekering, fruit en lekkers voor tussendoor, drankjes, water en superlieve hoogsensitieve monitoren, onze zonen. Sarah Cammaert is mijn co-therapeute. Zij is er van bij het begin bij. Een warme lieve collega, zelf ook hoogsensitief, verzot op dieren, ze weet veel over paarden en zij zal vooral de lichaamsgerichte oefeningen op zich nemen. Zij weet veel over hoe ons lichaam reageert op overprikkeling en hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan.  Sarah heeft zelf een praktijk in Ternat "Sprankel". Je kan haar vinden via