Tiener kamp, zonder overnachting, voor hoogsensitieve jongeren!

Hoogsensitief kampje voor tieners zonder overnachting te Erps-Kwerps.

Vierdaagse voor jongeren van 13 tot 17 jaar
Van maandag 31 juli tot en met donderdag 3 augustus 2023

Telkens van 9.30 uur tot 17 uur. 

  •  

    WAAR: Zolder van Natuurpunt, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

  • PRIJS: 250 euro

  • MEEBRENGEN: Lunchpakket. Yogamatje. Gemakkelijke kledij. Laarzen.

  • INSCHRIJVEN: 

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongens en meisjes van 13 tot 17 jaar.

We gaan actief aan de slag met onze ervaringen. “Waar en wanneer hebben we last van onze hoogsensitiviteit, wat loopt moeilijk.” Maar tegelijkertijd gaan we leren wat hoogsensitiviteit is. Hoe kunnen we dit herkennen. Hoe kunnen we in onze kracht komen te staan.

Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of je hoogsensitief bent of niet. Wees gerust, de meeste hoogsensitieve zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Het is tenslotte geen ziekte of stoornis! Maar alles wat je aangereikt krijgt, is voor iedereen een opsteker. Je zal vooral goed geïnformeerd worden over wat hoogsensitiviteit is en je gaat ook een heleboel tips krijgen die vooral gaan over zelfzorg en de houding vanuit de self-compassion. Zeg nu zelf … dat kan nooit slecht zijn ;-)

Opgelet! Het is geen therapie. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Uiteraard gaan we wel stilstaan bij wat dit allemaal met jou doet en is persoonlijke inbreng een must! Ieder komt met zijn verhaal en dat kan best wel heftig zijn. Uiteraard zullen we in groep afspraken maken over veiligheid en vertrouwen. Dat wat er besproken wordt in groep, blijft ook in de groep. Het groepje heeft vooral zijn nut als iedereen zijn inbreng kan en mag hebben, vanuit zijn leven. Maar wees gerust: 

Het groepje is instapbaar voor jongeren die wél reeds in therapie zijn of geweest zijn, maar evengoed voor jongeren die niet op zoek zijn naar therapie, maar wel op zoek zijn naar hun talenten. Het groepje is ook instapbaar voor jongeren die mij persoonlijk kennen.

Ik werk ontzettend graag met hoogsensitieven jongeren. Hun verlangen naar dingen écht te willen begrijpen. Ze houden van diepgang. Van uit te wisselen met anderen, te leren van anderen. Ze zijn wijs. Ik merk ook dat heel wat hoogsensitieve jongeren vaak het gevoel hebben dat ze “anders” zijn en ze denken vaak dat ze de enige zijn op deze aardbol met hun hoogsensitiviteit. Maar het kan zo een deugd doen om anderen te ontmoeten! Die plek wil ik graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.

Je mailt me jouw gegevens door op en ik mail je de verdere gegevens ivm overschrijving:

Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook het kampje voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier.

Wat komt er aan bod?

Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is hooggevoeligheid? Ik en mijn talenten. Yoga Nidra. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Omgaan met complimenten. De fanclub. De Orchidee. Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Leren zelfreguleren. Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!"  Portie zelfcompassie. Creativiteit. Natuur. Bewegen. En nog zoveel meer ...

Uiteraard zijn ook de jongeren die vorig jaar hebben deelgenomen, ook dit jaar weer welkom! We voorzien een gelijkaardig programma, maar mét toch weer een net iets andere toets erin! ;-)

Wij voorzien een verzekering, lekker fruit voor tussendoor, koek, snoep, drankjes en water. Begeleiding: Suzanne Keyaerts en Sarah Cammaert van Sprankel, bewegingstherapeute.