Workshops "Hoe om te gaan met mijn hoogsensitiviteit?"


September 2019 zal ik opnieuw starten met een reeks van 4 workshops voor hoogsensitieve mannen en vrouwen die graag praktisch willen leren wat hun hoogsensitiviteit betekent in hun leven. Wat kan je verwachten en wat niet?

We gaan "werken" in een klein groepje van max. 6 à 8 personen. We gaan actief aan de slag met onze ervaringen. We gaan op zoek naar wat ons beperkt in ons leven mbt onze hoogsensitiviteit. Waar hebben we last van, wat loopt moeilijk. Maar tegelijkertijd gaan we op zoek naar wat onze kwaliteiten zijn en hoe we die positief kunnen inzetten in ons leven. We gaan theorie omzetten in praktijk. Je krijgt boekentips. Je krijgt huiswerkopdrachtjes mee. Ik informeer je over de nieuwe strekkingen ivm hoogsensitiviteit, je krijgt tips, handvaten.
Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of je hoogsensitief bent of niet. Wees gerust, de meeste deelnemers zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Maar alles wat je aangereikt krijgt, is voor iedereen een enorme opsteker. Je zal vooral goed geïnformeerd worden over wat hoogsensitiviteit is en je gaat ook een heleboel tips krijgen die vooral gaan over zelfzorg. Zeg nu zelf … dat kan nooit slecht zijn ;-)
 
Opgelet!
Het is geen therapie. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Daardoor is het groepje instapbaar voor cliënten die wél reeds in therapie zijn of geweest zijn, maar evengoed voor mensen die niet op zoek zijn naar therapie, maar die wel op zoek zijn naar tools. Het groepje is ook instapbaar voor mensen die mij persoonlijk kennen. Het groepje vind bij mij thuis plaats, aan de keukentafel, dus we stappen uit de therapie-context. Uiteraard zullen we in groep wel afspraken maken over veiligheid en vertrouwen. Dat wat er besproken wordt in groep, blijft ook in de groep.

Waarom dit groepje?
Ik werk ontzettend graag met hoogsensitieven. Hun verlangen naar dingen écht te willen begrijpen, hun vermogen om aan diepgaande verwerking te doen, de snelheid waarmee zij de aangeboden hulp onder de knie krijgen en het enthousiasme waarmee zij de theorie omzetten in de praktijk is zo een deugddoend proces. Ik geloof dan ook dat een psychotherapeutisch proces is niet steeds nodig is voor hen of dat dit soort groepje prefect kan naast een psychotherapeutisch proces. Ik merk ook dat sommige hoogsensitieve mensen op hun honger komen te zitten ivm het ontmoeten van gelijkgestemden. Die plek wil ik ook graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.
Hoe in te schrijven?
Je mailt me jouw gegevens door op en ik mail je de verdere gegevens ivm overschrijving:

Kostprijs?
Voor 4 workshops van telkens 2 uur is de totale kostprijs 190 euro 

Plaats:
Guldendelle 15, 1930 Nossegem 
Tegelijkertijd zal er in september een groepje starten in Aalst: Overhammekouter1, 9300 Aalst  in de Praktijk Baanbrekend van Adinda De Cooman

Data:
Nog niet gekend.
 

Passen deze data jou niet of wil je graag de nieuwe data kennen, stuur me een mailtje aub. Wil je graag jouw eigen voorkeur aangeven voor een nieuw groepje, opdat je zeker zou zijn dat je kan deelnemen (opgelet: de groepjes kunnen enkel overdag plaatsvinden, voor of namiddag), laat het me weten en ik hou hier rekening mee!
 
Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook de workshops voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier (dat kan je terugvinden op de site van jouw mutualiteit).
 
Wat komt er aan bod?
Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is hooggevoeligheid? En het verschil tussen beiden. Millimetertheorie. Schrijfopdrachten. Ik en mijn talenten. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!"  En nog veel meer ...
 
Ondanks mijn opnamestop, beschouw ik cliënten die hebben deelgenomen aan de workshops ook als "oude" cliënten. Wat betekent dat ook zij voortaan voorrang hebben en wel in aanmerking komen tijdens of na de workshops om een individueel traject op te starten.