Skip to main content

HSP kampje, zonder overnachtingen, voor hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitief kinderkampje, zonder overnachting te Nossegem: kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Data voor 2024: Van maandag 1 juli 2024 tot vrijdag 5 juli

Iedere dag van 9 uur tot 17 uur. Geen opvang voorzien.

NOG 4 PLAATSJES VRIJ! Inschrijven kan tot 25 juni.

Nog twijfels en vragen?? Geen nood! Wij geven graag meer uitleg! Graag een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  •  

     

    WAAR: We spreken af in Nossegem aan de Kerk om 9 uur. Ons lokaal zijn de scoutslokalen van de meisjes maar daar geraken we niet met de auto. 

  • PRIJS: 270 euro

  • MEEBRENGEN: Lunchpakket. Yogamatje. Speelkledij. Laarzen.

  • INSCHRIJVEN: 

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het dagprogramma is op maat.  We wisselen af tussen creatieve activiteiten, samenzijn, lichaamsgericht werken, bewegen, dansen, werken met boekjes en theorie over hoogsensitiviteit, voorlezen, spelletjes en natuur. Want rondom ons ligt veel gras en bos met aansluitend een ruim speelveld met speeltuin.

Sarah en ik werken ontzettend graag met hoogsensitieve kinderen. Hun verlangen om de dingen écht te willen begrijpen, hun vermogen om aan diepgaande verwerking te doen, de snelheid waarmee zij de aangeboden kennis begrijpen en het enthousiasme waarmee zij alles omzetten naar het dagelijks leven is een deugddoend proces. We houden van hun wijsheid en hun vermogen om te filosoferen.

Ik merk dat veel hoogsensitieve kinderen op hun honger komen te zitten ivm het ontmoeten van andere hoogsensitieve kinderen. Die plek willen wij hen graag schenken. Wij geloven in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.

Hier kunnen hoogsensitieve kinderen ervaringen uitwisselen en nieuwe vrienden maken in een veilige en warme sfeer. Ze kunnen hun talenten ontdekken, handige manieren leren om te ontprikkelen, groeien in zelfvertrouwen en veerkracht en zoveel meer. Tijdens het kampje zullen ze hun kennis vergroten over hoogsensitiviteit. En dit afgewisseld met hele fijne originele spelletjes, knutselen en avonturen. Het wordt een kamp dat je kind ondersteunt in zijn persoonlijke groei.

Hoogsensitieve kinderen en jongeren hebben het moeilijk met nieuwe ervaringen. Zij houden van zekerheid en voorspelbaarheid. 

We leren hen op een zachte manier meer over hoogsensitiviteit én hoe daarmee om te gaan.

Via yoga nidra, beweging, dans, mindfulness, meditatie, creativiteit, praten, delen, natuur en zoveel meer!

Het kampje is speciaal voor hoogsensitieve kinderen tussen de leeftijd van 8 en 12 jaar.

Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of de kinderen hoogsensitief zijn. Wees gerust, de meeste hoogsensitieven zijn "twijfelaars". We willen echter vragen om je kind niet in te schrijven als er een ASS diagnose reeds gesteld is. Voor kinderen en jongeren met autisme is er een ander aanbod aan kampjes.  

Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook de workshops voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier.

Wij voorzien een verzekering, fruit en lekkers voor tussendoor, drankjes, water en superlieve hoogsensitieve monitoren, mijn zonen Maano en Cis. Sarah Cammaert is mijn co-therapeute. Zij is er van bij het begin bij. Een warme lieve collega, zelf ook hoogsensitief, verzot op dieren en zij zal vooral de lichaamsgerichte oefeningen op zich nemen. Zij weet veel over hoe ons lichaam reageert op overprikkeling en hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan.  Sarah heeft zelf een praktijk in Ternat "Sprankel". Je kan haar vinden via