Skip to main content

Wie ben ik?

Suzanne Keyaerts

Ik ben Suzanne Keyaerts, geboren in 1973, gehuwd en moeder van 2 tienerjongens. Van oorsprong ben ik orthopedagogisch geschoold.

Tijdens mijn werk als begeleidster in de Bijzondere Jeugdzorg kreeg ik de kans om een langdurige opleiding te volgen. Ik volgde een vierjarige opleiding voor familie- en systeempsychotherapie aan het IPRR. Deze ervaring heeft mij er in 2006 toe aangezet om met een zelfstandige praktijk als psychotherapeute te beginnen in combinatie met mijn job in de sector.

Sinds 2011 werk ik alleen nog als zelfstandig psychotherapeut in Nossegem. Mijn job in de sector heb ik sinds dan stopgezet.

Hoe een afspraak maken.

Voel jij je aangesproken door wat je gelezen hebt op mijn site, dan kan je steeds contact met me opnemen.

(Opgelet! Ik heb momenteel een opnamestop. Ik werk niet met wachtlijsten.)

Ik werk op afspraak. Het best neem je telefonisch contact op: 0498/11 02 51. Als ik bezig ben, schakel ik mijn telefoon uit, maar als je een berichtje inspreekt, bel ik je later terug. Natuurlijk kan je me ook steeds een mailtje sturen:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Desgewenst maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Daarin kan je jouw bezorgdheden bespreken, wordt mijn visie en werkwijze uitgelegd, en kunnen er afspraken gemaakt worden voor verdere gesprekken. De uiteindelijke duur van de therapie is niet te voorspellen en ligt voor iedereen anders. Normaal gezien wordt de therapie gestopt na onderling overleg. Natuurlijk staat het je volledig vrij om de therapie op elk moment te beëindigen.

Ik werk alleen overdag, tussen 8 en 15.30 uur (niet op woensdagnamiddag). Ik besef dat dat niet evident is voor mensen die overdag en full-time werken. Die kunnen zich moeilijk overdag vrijmaken. Daarom kunnen we bijvoorbeeld 's morgens afspreken voor het werk of tijdens een middagpauze of in verlofdagen of wanneer men recup kan nemen. Voor kinderen en jongeren schrijf ik telkens een afwezigheidsbriefje voor de afwezige tijd op school. 

Prijs

De kostprijs voor individuele therapie bedraagt 75 euro per sessie.

De kostprijs voor gezinstherapie en relatietherapie bedraagt 75 euro per gesprek. Betaling gebeurt op het einde van elke sessie met cash of met de bancontact app. Mijn voorkeur geniet Cash.

Het is goed om bij je mutualiteit na te vragen of er een terugbetaling mogelijk is. Alle mutualiteiten doen dit reeds voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Sommige hebben uitgebreid tot 25 jaar. Maar toch zijn er ook mutualiteiten die een terugbetaling doen voor volwassenen. En heel soms ook hospitalisatieverzekeringen van de werkgever. Het navragen waard dus! (ik sta wel geregistreerd op de lijst van de Christelijke Mutualiteit) Let op, (helaas!) ivm de terugbetaling, er wordt wel soms een verschil gemaakt tussen psychotherapeuten en psychologen. Ik ben psychotherapeute, geen psychologe.

Let op! Ik vraag wel dat een annulatie, verplaatsing van data of uur minstens 2 dagen op voorhand wordt meegedeeld. Ook niet komen opdagen op een sessie of een sessie vergeten na te komen. Ik verwacht dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het goed noteren van jouw afspraken. Dat is jouw engagement voor de therapie. Maar anderzijds is dit niet goed voor onze samenwerking en merk ik dat dat te veel vergt van mij in ons gezamenlijk engagement als de afspraak niet wordt nagekomen of niet vergoed. Mijn agenda is overvol. Ik kan geen nieuwe trajecten opstarten met nieuwe cliënten maar de vraag is erg groot. Dan wringt het niet komen opdagen van bestaande cliënten voor mij echt wel. Daarom wil ik je vragen om deze geplande afspraak te vergoeden op mijn rekeningnummer BE 243770 3708 3238 met vermelding van jouw naam en datum van annulatie erbij te zetten. Daarnaast wil ik je vragen om geen nieuwe afspraak meer te maken zolang jouw engagement er niet is om afspraken ook daadwerkelijk te kunnen nakomen. Ook bij ziekte of onverwachte situaties. Uiteraard geldt dit ook voor mezelf.

Wegbeschrijving

De praktijk bevindt zich in Nossegem. Nossegem ligt vlak naast Kortenberg, Zaventem, Steenokkerzeel, Sterrebeek, ...

Ik woon niet zo ver van het treinstation van Nossegem. Op enkele minuten stappen ben je aan de praktijk. (de stoptrein Brussel-Leuven)

Je kan natuurlijk ook beroep doen op De Lijn, zowel vanuit Leuven als vanuit Brussel (Lijn 358) en dan is het nog 10 minuutjes stappen.

Als je met de wagen komt kan je hier klikken voor een wegbeschrijving. De praktijk ligt slechts op een paar minuten rijden van de afrit "Sterrebeek" op de E40.