Skip to main content

Thema's die aan bod komen

Dit zijn thema's die aan bod kunnen komen in de relatietherapie

Emotionele samenhorigheid: Over gevoelens praten en ze kunnen uiten. Op zoek gaan naar overeenstemming tussen jou en je partner voor wat betreft doelen, activiteiten en opvattingen. Hoe kan ik de ander laten merken dat ik van hem hou. Hoe kunnen jullie op elkaar bouwen en elkaar vertrouwen.

Onafhankelijkheid: Hoe bouw je wederzijds respect op, hoe aanvaarden jullie elkaar zoals je bent en omgekeerd. Hoe belangrijk is eerlijkheid tegenover elkaar? Kan er veel besproken worden en gezegd worden? Kan jij goed naar je partner luisteren? Hoe gaan jullie om met jaloezie?

Identiteit: Wie ben jij als persoon? Heb jij een positief zelfbeeld, een algemene levenstevredenheid?

Conflicthantering: Hoe gaan jullie om met conflicten? Kunnen jullie rustig met elkaar praten? Slagen jullie er vaak in om op een rustige manier tot een oplossing te komen?

Seksualiteit: Zijn jullie tevreden over de seksualiteit en over de afstemming tussen jou en je partner met betrekking tot jullie individuele behoeftes op seksueel gebied? Het is best mogelijk dat jullie relatie op meerdere van die thema's laag scoort of vast lijkt te lopen.

Lees meer …Thema's die aan bod komen

Waarom Relatietherapie?

Er over praten is de beste manier om er samen iets aan te doen. Met een extern, objectief persoon erbij kan je jullie relatie van op afstand bekijken. Zo kan je dingen leren relativeren en ze een plaats geven. Zo kan je jezelf, je partner en jullie relatie ook meer en beter groeien.

 

Emotionally Focussed Therapy for couples

In de relatietherapie werk ik volgens de principes van EFT (Emotionally Focussed Therapie for couples) vanuit Sue Johnson die het boek schreef "Hou me vast" en het recente "Laat me niet los". Een mooie manier van werken om de emotionele verbondenheid in een relatie terug aan te gaan en op zoek te gaan naar de hechting tussen 2 mensen. Hechting die ze onderweg in hun leven met elkaar misschien verloren zijn.

In april 2014 volgde ik 1 week de kennismakingstraining van het EFT Model. Deze training werd verzorgd door de EFT België vzw. De training is erkend door ICEEFT, het International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy te Ottawa, Canada (www.iceeft.ca)."