Skip to main content

Jongerenkamp, zonder overnachting, voor hoogsensitieve jongeren!

Hoogsensitief kamp voor tieners zonder overnachting te Nossegem.

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar (middelbare school)

Data voor 2024:
Maandag 8 juli tot vrijdag 12 juli

Telkens van 9 uur tot 17 uur. 

NOG SLECHTS 2 PLAATSEN VRIJ! Inschrijven kan nog tot 30 juni  •  

    WAAR: In Nossegem aan de Kerk

  • PRIJS: 270 euro

  • MEEBRENGEN: Lunchpakket. Yogamatje. Gemakkelijke speelkledij en schoenen.

  • INSCHRIJVEN: 

    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar. (middelbare school)

We gaan actief aan de slag met onze ervaringen. “Waar en wanneer hebben we last van onze hoogsensitiviteit, wat loopt moeilijk.” Maar tegelijkertijd gaan we leren wat hoogsensitiviteit is. Hoe kunnen we dit herkennen. Hoe kunnen we in onze kracht komen te staan.

Een veelgehoorde vraag is of je al met zekerheid moet weten of je hoogsensitief bent of niet. Wees gerust, de meeste hoogsensitieve zijn "twijfelaars". En zekerheid is er eigenlijk nooit. Het is tenslotte geen ziekte of stoornis! We willen echter vragen om NIET in te schrijven als je reeds een diagnose ASS hebt gekregen. Voor jongeren met Autisme is er een ander vakantieaanbod. 

Je zal vooral goed geïnformeerd worden over wat hoogsensitiviteit is en je gaat ook een heleboel tips krijgen die vooral gaan over zelfzorg en de houding vanuit de self-compassion. Zeg nu zelf … dat kan nooit slecht zijn ;-)

Opgelet! Het is geen therapie. We gaan niet in de diepte. We blijven bij ons thema. We houden het afgegrensd. Uiteraard gaan we wel stilstaan bij wat dit allemaal met jou doet en is persoonlijke inbreng een must! Ieder komt met zijn verhaal en dat kan best wel heftig zijn. Uiteraard zullen we in groep afspraken maken over veiligheid en vertrouwen. Dat wat er besproken wordt in groep, blijft ook in de groep. Het groepje heeft vooral zijn nut als iedereen zijn inbreng kan en mag hebben, vanuit zijn leven. Maar wees gerust: 

Het groepje is instapbaar voor jongeren die wél reeds in therapie zijn of geweest zijn, maar evengoed voor jongeren die niet op zoek zijn naar therapie, maar wel op zoek zijn naar hun talenten. Het groepje is ook instapbaar voor jongeren die mij persoonlijk kennen.

Sarah en ik werken ontzettend graag met hoogsensitieve jongeren. Ze houden van diepgang, filosoferen, ze willen de dingen écht kunnen begrijpen. Ze willen uitwisselen met anderen, leren van anderen. Ze zijn wijs. Ik merk ook dat heel wat hoogsensitieve jongeren vaak het gevoel hebben dat ze “anders” zijn en ze denken vaak dat ze de enige zijn op deze aardbol met hun hoogsensitiviteit. Maar het kan zo een deugd doen om anderen te ontmoeten! Die plek willen wij hen graag schenken. Ik geloof in de kracht van gelijkgestemden samen te brengen en de kracht van de groep te gebruiken in het versterken van elkaars talenten.

Je mailt me jouw gegevens door op en ik mail je de verdere gegevens ivm overschrijving:

Komt jouw mutualiteit tussenbeide voor een terugbetaling bij een psychotherapeut, dan kan ik ook het kampje voor jou invullen op jouw terugbetalingsformulier.

Wat komt er aan bod?

Theoretisch kader: Wat is hoogsensitiviteit? Wat is overprikkeling? Ik en mijn talenten. Yoga Nidra. Stresssysteem. Hoe maak je een SOS rugzak? Omgaan met complimenten. De fanclub. Dans. Hoe kan ik de signalen van mijn lichaam leren herkennen en gebruiken. Wat is goed voor mij? Waar heb ik deugd van? Leren zelfreguleren. Mildheid. De "Wauw, ik ben geweldig-doos!"  Portie zelfcompassie. Creativiteit. Natuur. Bewegen. Praten. Schrijven. En nog zoveel meer ...

Uiteraard zijn ook de jongeren die vorig jaar hebben deelgenomen, ook dit jaar weer welkom! We voorzien een gelijkaardig programma, maar mét toch weer een net iets andere toets erin! ;-)

Wij voorzien lekker fruit voor tussendoor, koek, snoep, drankjes en water. Begeleiding: Suzanne Keyaerts en Sarah Cammaert van Sprankel, bewegingstherapeute. En de 2 fantastische monitoren, mijn zonen, Maano en Cis.