Skip to main content

Prachtige boodschap van Sue Johnson

http://www.mindbodygreen.com/0-14364/how-to-make-love-last-in-the-age-of-instant-gratification-dr-sue-johnson.html

 

In dit filmpje vertrekt Sue vanuit haar eigen jeugdervaring over hoe zij als kind keek naar liefde. Ook hoe ze later in haar praktijk als psychotherapeute er tegen aan liep bij koppels. Er werd haar geleerd en gezegd dat liefde magisch is. 

Maar met scha en schande moest ze leren dat er meer aan de hand was. 

Het ging om het verlies van de connectie, het verlies van het contact, maar toch de drang om lief te hebben. Ze ging onderzoek doen en ontdekte dat hechting noodzakelijk is. In alle relaties van ons leven. Maar op het partnerniveau gaat het om een veilige emotionele verbinding. Bij relatieproblemen zijn het dan ook vaak die emotionele verbindingen waar er schade is opgelopen of waar een koppel elkaar is kwijtgeraakt. 

Maar ik laat jullie genieten van het filmpje.

Een filmpje dat je misschien regelmatig eens moet herbekijken om weer te voelen waar het om gaat in onze partnerrelatie. 

 

( Principes van EFT:  (Emotionally Focussed Therapie for couples) vanuit Sue Johnson, psychotherapeute, die het boek schreef "Hou me vast" en het recente "Laat me niet los". Een mooie manier van werken om de emotionele verbondenheid in een relatie terug aan te gaan en op zoek te gaan naar de hechting tussen 2 mensen. Hechting die ze onderweg in hun leven met elkaar misschien verloren zijn.)